lørdag 3. august 2013

Easy One er kommet sør

Men det er langt igjen til Middelhavet ennå.


Mandag startet vi endelig på seilasen med Easy One mot Middelhavet.

Første etappe gikk fra Os til Haugesund i motvind, så det ble kryss og to rev i seilet, og det siste stykket gikk vi for motor.

I Haugesund ble det en del shopping til båt og mannskap, før turen gikk til Tananger. På denne etappen møtte vi på et vanvittig regnvær som sto på i tre timer. Og ja, vi ble gjennomvåte.

Fra Tananger gikk turen videre til Egersund. Vi la ut onsdag morgen i 10-tiden og landet i Egersund ca tolv timer senere. Det var lite vind på dette strekket, så vi ble passert av mange seilere som gikk for motor. Men vi valgte altså å seile, og dermed var det vinden som bestemte hvor fort vi skulle komme oss frem.

Torsdag la vi ut på turen mot Mandal som ble en lang og fin seilas, men nok en gang ble det kryss. På turen rundt norges sørligste punkt, Lindesnes, "kappseilte" vi med en gammel hollandsk seilskute, Vi så ikke mer til den, så mannskap og Easy One gjorde en god jobb.

Nå er vi i altså i Mandal, og det ser ut til at vi blir her noen dager, før vi legger turen over til Danmark og fortsetter nedover mot Tyskalnd og Nederland. Vinden skal snu søndag eller mandag, og da slipper vi å få den rett imot.

Fredagskvelden ble ellers tilbragt i båten til osinger. Vi ble invitert ombord til Kjetil Halhjem (Kikkien) og fruen på middag og god drikke. Det ble seint, eller kanskje vi skal si tidlig, før vi rundet av. Men det var veldig kjekt.

Seilerhilsen fra Dag og Andreas.

2 kommentarer:

Monica Døsen sa...

Så kjekt at dere kom avgårde, vi kommer nok til å følge med dere nedover mot middelhavet. God tur, vær forsiktig :-)

Monica D.

.per arne sa...

Sailors! Veldig bra dette! Jeg gleder meg til å følge dere. Men det som gleder meg aller mest er at dere gjør det! ;-) Vi er for mange som ender opp på gamle-hjemmet og tenker; shit - det skulle jeg gjort... Dere er to helter! Go Easy! ;-) :-) Jeg følger med dere!