onsdag 13. februar 2008

Solbrent !!!

Hører våren er på gang hjemme. Her er borte er det full sommer og det går fortsatt bare bra. I dag har jeg vært på stranden uten at det ble noe annet enn avslappende solbading. Godt det også, selv om jeg er blitt solbrent.

Vi reiser videre til Mendoza i morgen. Der skal spanjolen sette fra seg sykkelen hos et engelsk ektepar som bor der. Her i Argentina kan du sette igjen sykkelen i 8 måneder, mens det ellers i Sør-Amerika kun er lov å parkere for 3 måneder. 26. februar reiser spanjolen hjem og da blir det å farte videre alene igjen. Regner med at det skal gå bra likevel.

Litt om turen i det siste. Etter Esquel har vi hatt noen nydelige dager med kjøring gjennom fantastisk natur og herlige svingete motorsykkelveier. Først dukket Bariloche opp, en turistby med ca. 11 000 innbyggere. Her er det en stor innsjø på størrelse med Bjørnefjorden. her er det muligheter for fiske, rafting, klatring, bading på en flott strand og ett stort skianlegg. Med andre ord alt som hører med til en god ferie både sommer som vinter. Bariloche er også kjent som sjokoladebyen, men ingen ting er som Freia melkesjokolade, spør du meg. Her var vi i tre dager og fikk også prøvd nattelivet i Argentina, som er litt spesielt. Her er det ingen som går ut før 1-2 tiden om natten, men de holder glatt på til 7-8 tiden om morgenen. Som dere skjønner at om man skal holde stilen lengst mulig, kan det være hardt å ha ferie i blant. I Bariloche fikk vi også vasket syklene, både de og førere trengte det virkelig etter all gruskjøringen.

Trafikken er, kanskje som forventet, også noe spesiell her nede. Ingen tar hensyn til skilt om fartsgrense eller lignende. Blinklys bruker de i blant, men om de blinker til høyre, betyr det at de likegodt kan svinge til venstre. Så moralen er at du alltid må være sikker i det du foretar deg. Ved forbikjøringer må du være sikker på at de har forstått at du kommer.

Etter Bariloche bar det videre til San Martin de los Andes hvor vi er nå. Ett flott sted, som i likehet med Bariloche, har en meget flott arkitektur. Stranden her ligger i fantastiske omgivelser og er virkelig flott.

I morgen går turen videre nordover mot vinbyen Mendoza. Der har vi tenkt å være i helgen og det kan jo passe bra. Det var alt for denne gang.

- biker Dag -

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hei Dag

Sommer høres fint ut, men det har vært fint her og. Jeg har nettopp vært ute å løpt. Det var som vanlig gøy. Hører på Bon Jovi og Van Halen i oppoverbakker. Tiden, tankene og kilometrene flyr. Man blir rett og slett lykkelig.
I går solgte jeg en kattunge til en familie på Os, en Ragdollkatt, det blir kanskje den første av den
rasen som skal bo på Os.De bodde ved elven ,het Pedersen.
Nå skal jeg på butikken,
Heidå

AK

Anonym sa...

¡Hola Dag!
No soy seguro qué mensajes usted está leyendo en sus Web pages...
:-( Apesadumbrado de ver que va el vasco a casa, solamente usted pronto encontrará otro motorista para continuar su viaje alrededor en Sur-Ame'rica. ¡Historias de niza, según lo dicho antes!

Måtte bare se om du holdt løftet om å lære deg spansk... Synd at Baskeren reiser hjem. Men du treffer snart en ny biker du kan kjøre videre med. Skikkelig gøy å følge med deg. Du er en av de to i "Easy Rider". Men da tenker jeg ikke på betydningen av "Easy Rider" - og ikke tror jeg det blir så mye røyk på deg heller. Kos deg videre!
Go Easy Dag,
.per arne