onsdag 16. januar 2008

Tierra del Fuego - Ildlandet

Et av reisens store mål har vært å besøke kystbyen Ushuaia som er det sørligste punktet i Argentina og hovedbyen i provinsen Tierra del Fuego - Ildlandet. Den er hjem for ca. 64 000 innbyggere.

Ushuaia er omgitt av snøkledde tinder og store naturopplevelser venter den reisende i verdens sørligste by, som også kalles for Verdens Ende. Intet mindre.

Ushuaia og resten av provinsen var opprinnelig bebodd av Yaghan-indianerne, før det ble kolonisert av europeerne. I dag er Ildlandet delt nesten på midten av Argentina og Chile.

Den største attraksjonen i Ushuaia er naturen. Man kan besøke nasjonalparken Tierra del Fuego med snøkledde fjell og isbreer eller ta en seiltur på Beagle-kanalen, hvor allverdens fuglearter, pingviner og sjøløver boltrer seg. Byens museum forteller om de opprinnelige beboerne og om den lokale historien.

Klimaet i Ushuaia og området omkring er kjølig. I perioden oktober-mars ligger gjennomsnittstemperaturen mellom 5 og 14 grader. Om vinteren kommer det snø. Skulle man ønske seg til et enda mer barskt klima, kan man fra Ushuaia mønstre på et av de mange cruisene som går til Antarktis!

Bildet til venstre viser nok Ushuaia på en av de bedre dagene. Lurer du på hvordan været blir der når Dag er der kan du sjekke værmeldingene ved å trykke her

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hey!

Jeg er glad for å følge deg på reisen Dag. Men jeg må også få lov til å skryte av de som "modererer" denne web-siten. Alt i alt gjør dette det fint å sitte i en varm vestlands vinter, og lese om deg. Supert!

Go easy,
.per arne

Anonym sa...

Du hadde ikke plass til en ekstra medarbeider på den sykkelen din, vel? ;)

Anonym sa...

Møt meg i skogen!
føller med deg Dag,se etter en gul sv. tar sikkert en dagstur ner til deg snart. Sender siden din til noen gamle kjenninger down under.
ha det fint hilsen 31........