søndag 31. juli 2016

Herlig tur på scooter!


Å kjøre milevis på scooter på Mallorca ble en fantastisk opplevelse. FLERE BILDER!


123 km på scooter på Mallorca ble en fantastisk opplevelse, vi startet fra Port Pollenca med Soller som endepunkt, før retur hjem igjen til båten i Port Pollenca.

På veien tok vi av mot Inca hvor det ligger ett flott kloster som vi måtte få med oss før vi fortsatte mot Soller. Ingen har vel vondt av litt åndelig føde i slike omgivelser.

Mot Soller var det nydelige smale svingete veier med spektakulær natur, med fjell og daler som gjorde at det ble stopp ca hver 3 km for X antall fotoshoot. Det vil si jeg stoppa, men kaqptein Dag mente at no var det nok bilder. Jeg var helt uenig og knipset i vei.

Vi fortsatte på vår scooterferd og neste avstikker ble Sa Calebra. Der hadde vi en god middag og Dag fikk vann i munn da han oppdaget kanin på menyen, jeg holdt meg til geit og sum sumarium ble vi begge mett og vel fornøyde før oppstigningen til veien som tar oss videre til Soller.

Vi hadde jo kjørt ned hårnålsvingene her før middagen og desserten ble oppstigningen som føltes som en Lotto premie mens vi cruiset opp igjen.

Videre bar det mot havnen i Soller, herlige veier, med fotostopp ble det selvfølgelig, men etterhvert entrer vi havnen og her ble en kald Cola med en kaffe skylt ned. Soller har vi vært før med båten, like kjekt var det nå å komme ridedne inn på hver sinn scooter.

Soller er sjarmerende med sin gamle trikk som går mellom havnen og byen. Etter å slappet av litt fant vi ut at det var på tide å returnere.

Tror Dag var happy, for på returen ble det noen mindre stopp for foto. Å cruise avgårde på sånne veier i 30 grader, og med den naturen er ikke hverdagskost. Vi la også returen innom Pollenca by som er en gammel koselig by med trange gater og smau.

Vi var begge enige om at dette hadde vært en toppers tur og scooterene som vi hadde leid var innlevert og parkert, var vi begge enige i at dette måtte feires, så vi smatt rett innom en kneipe og bestilte oss en kald en som ble blitt til to....osv......

Vi leiet 125 cc scooter, de var helt ok på disse veiene, her er det svingete smale veier som har bratte stigninger men som scooterens taklet lett så lenge en var bare en person på. Anbefaler litt større. 250 - 350cc om enn er to på en scooter/ MC.

Scooter- og seilerhilsen fra Tore og Dag.













Ingen kommentarer: