fredag 22. juli 2016

Port Pollenca, Mallorca

En strålende nattseilas fra Spania til Mallorca. BILLEDSERIE

Etter en fantastisk nattseilas hvor vi cruiset i 6-7 knop i lyset fra en fullmåne og i følge rykter jeg har hørt blir kvinner litt smågale av en fullmåne. Dette må i aller høyeste grad også gjelde delfiner, for flere ganger opplevde vi delfiner lekende og hoppende og sprellende i luftige svev rundt båten.

Vi gikk for seil i i ca 15 timer og de siste 7 timene fikk hjelp av jernhesten. Vi stevnet inn til Port Pollensa i 13 tiden og fikk ankret opp ute i lagunen. Vi hadde ikke før fått feste når vår gode venn Troels Muller ringer og inviterer ut på middag samme kveld. Han kunne også informere om at det skulle blåse kraftig opp til kvelden og i og med vi var usikre på hvor godt vi satt fast, bestemte vi oss for å legge båten inn i havnen.

Vi kalte havnen opp på VHF og ble anvist plass. Selvfølgelig valgte vi den dyreste marinaen og Dag gikk nesten fra konseptet da han fikk prisen for en natt her....80 euro takk... Jeg fikk roet ned Dag mot at egentlig var dette billig da dette er jo tross alt billigere enn å renne inn i nabobåten

Kvelden kom og vi møtte Troels på avtalt plass. Her fikk vi påspandert gode spanske retter fra en liten lokal familiedrevet restaurant. Tydeligvis var denne plassen populær for folk sto i kø for å få bord. Det ble en knall fin kveld som ble avsluttet på en pub med live musikk og fin stemning.
Det ble seint men ikke seinere enn at kl 10 i morges var vi klar for å legge ut fra havnen for å finne en litt bedre ankringsplass enn dagen før. Troels møtte oss i båten sin og vi reiste ut med "friskt" mot mot ny ankringsplass. Vel ute og med dykkermaske og svømmeføtter svømte Troels og jeg ned og fikk sjekket at ankeret hadde godt feste i bunn.

Nå ligger båten godt og vi tar noen late dager her. Planen er om noen dager å ta korte seilaser rundt om på øya Mallorca.

Seilerhilsen fra Dag og Tore! :)

Trouls kommer til for å hjlep oss med oppankring i bayen.

Kapteinen filosoferer i måneskinnet.

Takk for nå Spania og St Carlos.

Mat må vi ha. Kyllingsuppen smakte utmerket.

Flott solksinn på ferden over til Mallorca.

Bakgate i Port Pollensa




Ingen kommentarer: