mandag 15. juli 2013

Klar for stormene!

Men vi er fremdeles i rolige farvann i Vargavågen. SE FLERE BILDER!



Etter planen skulle vi ha vært avgårde mot Middelhavet nå, men så var det dette roret da.

Siste nytt på ror-fronten, er at det er ferdig og sendt fra Danmark, så har vi det om noen dager, er vi nok på vei sørover om en ukes tid.

Men vi har ikke bare sittet i en stol og ventet på roret. Innvendig er nå det meste av vedlikehold og elektrisk arbeid gjort, så nå er vi klar til å fylle opp båten med det vi trenger for en langtur.

Utvendig har det også skjedd en del. Ankervinsjen, kjetting og anker er på plass i baugen, og egen batteripakke er plassert under forpiggen. Jeg var litt pessimistisk da vi startet på dette arbeidet, men det er blitt veldig bra og fungerer utmerket.

Vi har ellers fått på plass en egen antenne for A.I.S. Denne er montert på stativet til soltaket som vi har fått laget. Kan bli varmt i toppen hvis vi skal stå midt i solen hele tiden når vi rorer.

I dag kom også radarreflektor på plass. Andreas tok jobben ved å bli heist til topps. Vi har og fått laget til og testet det lille stormseile,t som nok kommer godt med i løpet av turen. Det kan bli ruskete i Middelhavet utover høsten.

Joda det går fremover og vi er nærmere avreise enn noen gang. I morgen skal båten til Askvik og heises på land. Da er det av med det gamle roret og vi skal ha service på motoren. Går alt etter planen med roret, kan vi nok håpe på å være klar for avreise om en ukes tid.

 Radarreflektoren er på plass.
Ankeret ligger fint i baugen
Ankervinsjen er fint plassert i skottet i baugen og luken har blitt bygget om for å lage plass til kjettingen.

Vi har fått laget et stativ som skal få et tak, slik at vi unngår å stå midt i solen når vi rorer.
Andreas trives hengende fra masten.
Skipperen ser frem til turen.
Andreas jobber i masten.
Stormseilet er tilpasset for å gjøre det enkelt når det trengs.
Storseilet ble testet i dag og de forskjellige revene ble justert.


Ingen kommentarer: