tirsdag 23. juli 2013

Endelig kom roret!

Vi har ikke vært nærmere avreise mot Middelhavet enn vi er nå. SE FLERE BILDER!


Fredag kom endelig det nye roret fra Danmark. Broderen (Brynjar) hentet roret med henger i Askvik hvor Bring leverte det. Det ble kjørt bort til Vargavågen hvor vi holder til.

Før det kan monteres må det smøres med fire lag priming (12 timers tørketid) og tilslutt bunnsmøring. Og det passer i grunnen bra, for vi får ikke båten opp på land i Askvik før i morgen onsdag.

Etter planen skulle vi vært i gang på turen nå, men det er ikke alltid det går slik vi vil. I mellomtiden har vi gjort en del siste justeringer, samt begynt å laste opp båten for langturen.

Båten har lagt mye ved land i det siste, men tro det eller ei, i løpet av den fine helgen har jeg og Andreas også fått flere fine turer på fjorden for å seile. Fin vind og nydelig vær, har gitt oss fine stunder.

Seilturene har og gitt oss indikasjoner på at det meste fungerer, men det har også gitt oss noen hint om småting som vi har måttet justere.

Byttet roret
Onsdag morgen ble båten tatt på land i Askvik, og ikke så mange timene senere var det gamle roret fjernet og nytt på plass. Ja, det passet.

Når vi først har båten på land igjen, så blir også andre ting gjort.

Onsdagen hadde vi mekaniker på plass i motoren, for å sjekke at alt var som det skulle. Vi har også fått rengjort og smurt propellen og byttet anode.

I dag gjenstår noen småting før båten heises på sjøen igjen. Og da er det tilbake til Vargavågen for å gjøre de siste forberedelsene.

Nå er det ikke lenge før vi reiser på tur med Easy One!

Seilerhilsen fra Dag og Andreas.

 Har fått litt juling i vinter det gamle roret.
 Nytt ror er på plass.
Ny anode er på plass og propellen har fått litt stell.
Testing av seil ved kai.
Inn igjen i Vargavågen etter en flott seiltur på Bjørnefjorden.

Ingen kommentarer: