søndag 31. desember 2017

Hva har skjedd med Easy One?


Easy One har vært på tur i Middelhavet igjen etter Marseille i september 2016, men først måtte hun repareres.


Easy One har hatt noen år i Middelhavet nå, og dt har blitt mye Mallorca, men også fine seilaser til øyene rundt og langs den franske rivieraen.

Og sist du hørte fra meg, så hadde vi klappet til kai med skuten ved Marseille. Og etter at de andre hadde reist, sørget jeg for å få båten på land like utenfor Marseille, og der ble hun stående sammen med flere hundre andre båter gjennom vinteren.

Vedlikeholdstur
På våren dro jeg, Tore og Vidar ned for å ta tak i en del ting som skulle utbedres på båten, blant annet litt elektronisk.

På turen hadde vi først noen avslappende dager med litt sightseeing, og så la vi turen mot båten Men det skulle vise seg å bli en bortkastet tur.

Kjølen var ødelagt
Da vi nærmet oss skuten som sto på land, så alt greit ut, men når vi kom nærmere, så vi at noe var fryktelig galt. kjølen var nemlig sprukket opp etter tørre dager og vibrasjoner fra vinden, så da var det i stedet å kontakte forsikringsselskap og folk som kunne reparere, og så kunne vi bare dra hjem igjen.

Kjølen ble reparert og noen måneder senere dro jeg, Tore, Morten og Onkel Rev ned igjen, men med noen stopp på veien, blant annet i Paris.

Båten ble klargjort, og noen dager senere la vi ut rett fra Marseille og raka vegen til Mallorca. Dette er i utgangspunktet et rufsete strekk å seile, men gode meldinger gjorde oss trygg på at dette skulle gå greit. Vi brukte ca 36 timer på turen som ble veldig fin.

Vi hadde deretter noen fine dager på Mallorca, før det bar hjem igjen.

Tore og jeg var på høsten nede igjen til båten et par ganger, og nå ligger den trykt på svai i bayen utenfor Port Pollensa. Og den har blant annet gått trygt gjennom en heftig storm, og det var det ikke alle båter som gjorde.

Og så har vi verdens beste havnevakt som passer på. Trouls følger med, og er det nye stormer på gang, så sørger han for at båten blir godt sikret.

Vietnam, Filippinene og Thailand

Nå har jeg selv vært på tur i snart to måneder, Først en måned med Onkel Rev i Vietnam og på Filippinene, og nå befinner jeg meg i Thailand, men i midten av januar er det tilbake til gamlelandet for å jobbe litt.

Men til våren er det meningen å legge turen til Mallorca igjen, og da blir det ut på nye eventyr med Easy One.

Ingen vet hvor haren hopper, så hvor det bærer hen får vi komme tilbake til.

Godt Nytt År!

Seilerhilsen fra Dag Øvstedal.



Ingen kommentarer: