tirsdag 3. august 2021

Fremdeles Mallorca

Easy One ligger fremdeles på svai i bayen i Port Pollensa.



I 2013 la jeg ut på tur med Easy One, målet var i første omgang Middelhavet, og det gikk jo veldig greit.

Havnet etter hvert på Mallorca, og det har enn så lenge blitt den nye hjemmehavnen for båten. For nå er vi kommet over halvveis i 2021, og hun ligger fremdeles i Port Pollensa på Mallorca.

Etter at vi var innom sist, har det blitt noen mindre seilaser i området, Vi har vært rundt på øyen, til Menorca og til Ibiza.

Båten fikk også skikkelig juling i forbindelse med en vinterstorm. Mange båter slet seg og havnet på land, Easy One flyttet seg ca 700 meter, men holdt seg flytende, men masten knakk, så det har vært en del etterarbeid med å få på plass ny mast og utstyr.

Men siden høsten 2019 har Easy One lagt der, det vil si, Trouls som bor på Mallorca ser til båten, og bruker den til mindre turer i området. Han har også sammen med mannskap vært med på noen regattaer i området, og i en av dem gikk de helt til topps, så Easy One duger så absolutt.

Koronaviruset har selvsagt vært årsaken til at vi ikke har vært nede på Mallorca, så nå nærmer det seg to år siden vi sist var om bord.

I mellomtiden har min eldste bror, Vidar, klart å komme seg av gårde på sin drømmetur med seilbåt, han er i skrivende stund på vei til Kiel og Kiel-kanalen, og målet i første omgang er å komme inn i Middelhavet, og går alt som planlagt, blir det tur til Karibien neste år.

Du kan følge broderen i seilbåten SY Patpicha HER!

Nå er det smittesituasjonen i Europa som bestemmer fremdriften videre, men byr det seg en mulighet i løpet av høsten, kan det være at det blir en tur til Mallorca for å hilse på Easy One etter gammelt, og kanskje treffer vi også broderen der. Tiden vil vise.

Seilerhilsen fra Dag Øvstedal.



Ingen kommentarer: